• Training en Clinics

Training en Clinics

Cursus ‘Veilig onderweg op de E-bike’

Prettig, veilig en comfortabel gebruik maken van uw E-Bike? Wij helpen daar graag bij door het aanbieden van de cursus ‘Veilig onderweg op de E-bike’. Na afloop van de cursus stapt u met het nodige plezier en zelfvertrouwen op uw elektrische fiets. Op weg om boodschappen te doen of een mooie fietstocht te ondernemen. De cursus bestaat uit een praktisch en theoretisch gedeelte en duurt circa 3 uur.

Voor wie

Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen die op een E-Bike fietsen. Wij bieden deze cursus aan voor € 50,- maar bij aanschaf van een nieuwe e-bike is deze gratis. Het is een mooie gelegenheid om de fietsvaardigheden te vergroten, de E-Bike beter te leren beheersen en om met zelfvertrouwen deel te nemen aan het drukke verkeer.

Opstappen en wegfietsen

Zoals al benoemd bestaat de cursus uit een praktisch en theoretisch gedeelte. Bij een kop koffie gaan we eerst kennismaken met elkaar en praten we over het gebruik en ervaringen met de E-bike. Daarna gaan we snel over op het praktische gedeelte op een afgesloten plein. Daar kunt u in alle rust met de diverse oefeningen aan de slag gaan.

- Hoe werkt uw e-bike
- opstappen, wegrijden en afstappen
- remmen
- bochten rijden
- obstakels op de weg
- afdalen en bergop rijden
- rijden in een groep

Na een dik uur staat de koffie weer klaar en gaan we samen in gesprek over de plek van de fietser in het verkeer, over verkeersregels en geven we tips hoe je als fietser veilig deelneemt aan het verkeer. Het is vaak druk op de wegen en fietspaden en zeker in het Heuvelland. We sluiten af met een gezamenlijke verkeersquiz. Alles met het doel om op een prettige, veilige en comfortabele manier te genieten van de E-Bike

Waar

De cursus vindt plaats bij Stichting Artidé Zorg, Oude Heirbaan 7, Partij- Wittem. Bij voorkeur komt u  op uw eigen E-Bike.

De cursus wordt verzorgd door Walter Loozen. Hij is eigenaar van De FietsBende en heeft jarenlang ervaring met het begeleiden van groepen in het verkeer.

Meer informatie en inschrijven

Voor meer informatie of inschrijven voor deze cursus kunt u contact opnemen met Walter Loozen telefoonnummer 06 241 518 58 mail of met Jef Abels Bikes op 043 4504000 of per mail op info@jefabelsbikes.nl.